Kwalitatieve linkbuilding

Kwalitatieve linkbuilding dat is waar het om gaat als je sterke backlinks wil verkrijgen. Veel mensen hebben al van linkbuilding gehoord maar weten niet wat de waarde ervan is en hoe ze er moeten aan beginnen.

Linkbuilding is het paradepaartje van SEO geworden. Met Kwalitatieve linkbuilding  met andere woorden sterke backlinks kan je website een flinke boost krijgen in Google.

Kwalitatieve linkbuilding of backlinks verkrijgen

Het is niet eenvoudig om een Linkbuilding bureau te vinden die sterke backlinks aanbied. Wij kunnen dit wel, onze websites die we gebruiken voor linkbuilding zijn allemaal DA 50 plus, DR 30 plus en een TF van 30. Links op deze websites worden door Google sterk gewaardeerd.

Meer dan 100 bedrijven in Vlaanderen en Nederland maken van onze Kwalitatieve linkbuilding  gebruik. Wij werken met vate prijzen per maand, onze klanten krijgen alleen links op zeer relevante websites, we bouwen sterke homepage links in combinatie met blogs. Probeer vandaag onze Kwalitatieve linkbuilding uit en contacteer ons voor meer info.

Onze prijzen – Wij werken met een jaarovereenkomst

De websites waar wij links op plaatsen worden stuk voor stuk door ons zelf ontwikkeld. Iedere backlink staat op een zeer relevant website. De websites hebben een DA tussen 40 en 60, een DR 30 plus en TF van 30 plus. Al de links die we plaatsen voor onze klanten zijn van hoge kwaliteit en volledige 100 % Spam Proof.

 

Linkbuilding Bestellen

Kwalitatieve linkbuilding

Met Google’s volgende Penguin update mogelijk om de hoek, is het aan te raden om te kiezen voor Kwalitatieve linkbuilding van relevante websites. Let op voor linkbuilders die 300 links per keer plaatsen, dit beziet Google als SPAM en is zeer gevaarlijk.

Link audit uitvoeren

Kwalitatieve linkbuildingEen link audit kijkt naar het volume en de kwaliteit van de links in uw link profiel om er zeker van te zijn dat het evenwichtig en gezond is (wat betekent dat uw website een goede waarde krijgt van de links) en dat het geen ongewenste penalty’s van Google zal veroorzaken. Het is ook belangrijk om proactief te zijn met uw link audit, wat betekent dat u niet wacht tot de volgende Penguin update komt.

Als je het al een tijdje niet meer hebt gedaan – of nooit – zou het het eerste moeten zijn wat je doet voordat je investeert in andere activiteiten zoals content creatie als extra Kwalitatieve linkbuilding. Daarna zou u zich moeten voorbereiden om elke drie maanden een link audit uit te voeren om bovenop uw linkprofiel te blijven.

Benader een link audit op twee manieren: kwantitatief en kwalitatief, waarbij gekeken wordt naar het aantal backlinks naar uw site en de kwaliteit van die links.

Terwijl kwantitatief onderzoek meestal onnatuurlijke recente groei in het totale aantal backlinks aan het licht brengt, wordt bij kwalitatief onderzoek vaak de gehele gezondheid van het linkportfolio beoordeeld.

Een 4-stappen proces voor het beoordelen van link kwaliteit

Laten we eens kijken naar vier stappen die u kunt nemen om de kwaliteit van uw backlink profiel te beoordelen in een link audit. Om gegevens te verzamelen, gebruikt u tools zoals Majestic en Google Webmaster Tools (GWT). (Vergeet niet, GWT en Majestic integreren ook met BrightEdge’s S3 platform).

1. Kijk naar link groei per maand (Kwalitatieve linkbuilding, backlinks)
Bekijk de linkgegevens per maand. U kunt dit doen door de gegevens uit de tools te exporteren naar een Excel-spreadsheet. De volgende grafiek toont een voorbeeldsite; de sterke toename van linkgroei in twee maanden tijd is alarmerend: ontdek hoe je een linkaudit beoordeelt – brightedgeDe volgende stap van dit type analyse is de vraag: “Waarom?” Vaak zul je niet direct een antwoord vinden op de onnatuurlijke linkgroei die je ziet.

Als u in een onderneming werkt, kan het antwoord nog moeilijker te vinden zijn wanneer meerdere teams bij de website betrokken zijn. Vaak kan het het resultaat zijn van een marketingactiviteit die niet vooraf was goedgekeurd of beoordeeld door het SEO-team van het bedrijf. Misschien heeft iemand betaald voor Kwalitatieve linkbuilding of gesponsorde content live laten gaan op een groot aantal publishers.

Wat de oorzaak ook is, het is uw taak als link auditor om het te ontdekken, en te beoordelen of het echt iets van belang is.

2. Kijk naar de AC rang van de link (kwalitatief) of de link behoord tot Kwalitatieve linkbuilding
“AC Rank” aka “a citation rank” is een belangrijke prestatie-indicator in Majestic’s rapportage die de kwaliteit van backlinks controleert. Daarom is AC Rank een eenvoudige maatstaf van hoe belangrijk een bepaalde webpagina is. AC Rank kent een nummer toe van 0 (laagste) tot 15 (hoogste), afhankelijk van het aantal unieke verwijzende externe basisdomeinen.

Met andere woorden, het beoordeelt hoeveel backlinks de website heeft die naar uw site linken. Opdat een pagina een AC Rank van 1 of hoger zou hebben, moet het minstens één externe backlink hebben. U kunt een rapport downloaden dat AC Rank toont in Majestic. In het volgende voorbeeld, kunt u zien dat de meerderheid van de backlinks van de site afkomstig zijn van andere sites met een AC Rank van 0.working on link audits for better seo – brightedge

Hoewel er geen strikte richtlijn is over welk percentage van een site’s backlink profiel links zou moeten bevatten met een AC Rank van een willekeurig nummer, zou u kunnen kijken naar uw concurrenten om een benchmark te meten. En overweeg dan links te bouwen met een hogere AC-rang. Er is hier ook een handmatig beoordelingsproces bij betrokken.

Zodra u de lage AC Rank sites hebt geïdentificeerd, zult u op zijn minst enkele van de links willen bezoeken en een kwaliteitscontrole doen om te zien of de site er OK uitziet, of dat het een punt van zorg is. Zijn er te veel advertenties? Te veel links die naar buiten wijzen? Maak een checklist van hoe je de kwaliteit van de site zou kunnen beoordelen.

3. Ankertekstanalyse uitvoeren (kwalitatief)
Ankertekst is het woord of de woorden die in de link worden gebruikt (de klikbare tekst in een hyperlink). Ankertekst helpt zoekmachines te begrijpen waar de pagina over gaat die ze gaan bezoeken. De zoekmachines beschouwden ankertekst vroeger als een sterk signaal in de ranking van websites. Daarom probeerden spammers de rankings van zoekmachines te manipuleren door een grote hoeveelheid onnatuurlijke links te creëren die een specifiek trefwoord bevatten dat naar een site wees. Toen de Google Penguin update in april 2012 voor het eerst verscheen, maakte deze in wezen een einde aan deze spammeractiviteiten. Met Penguin, verminderde Google het gewicht dat de ankertekst heeft, en strafte zelfs sommige sites die te veel ankertekstlinks hadden met hetzelfde trefwoord dat naar hen wees. Laten we eens snel de verschillende soorten ankertekst doornemen.

Exacte overeenkomst ankertekst: De keywords in de link zijn het exacte keyword waarvoor je meer zichtbaarheid probeert te genereren in de zoekmachines.

Partial match anchor tekst: De links bevatten het zoekwoord waarvoor u meer zichtbaarheid probeert te genereren, naast andere woorden.

Zero match (of generieke) ankertekst: Links die geen enkele vermelding bevatten van het trefwoord waarvoor u meer zichtbaarheid probeert te genereren. Voorbeeld: “klik hier”. Branded ankertekst: Links met de merknaam of URL van een website erin.

Alle variaties van naakte URL’s: Zoals www.example.com, voorbeeld.com en http://www.example.com.
Er is geen regel voor de percentagemix van verschillende soorten ankertekst die naar uw site verwijzen. Maar blijf weg van het benadrukken van slechts één of twee soorten ankertekst. Een gezond ankertekstprofiel zou een mix moeten zijn van al het bovenstaande. Als algemene vuistregel geldt dat vier van de vijf anchor-teksten moeten bestaan uit merkadressen (inclusief naakte URL’s met merknaam). In de volgende afbeelding kunt u zien dat er te veel exact match ankerteksten waren voor deze voorbeeldsite (zoekwoorden vervaagd om het merk te beschermen): verhoog uw seo inspanningen met een link audit – brightedge

4. Voer een backlinks analyse uit per IP adres
Te veel backlinks van hetzelfde IP-adres geeft geen waarde aan de site. En, te veel backlinks van verschillende domeinen maar hetzelfde IP-adres (wanneer merken bijvoorbeeld meerdere websites bezitten) kan duiden op een mogelijk link scheme netwerk van sites, wat door Google als een slechte SEO praktijk wordt geclassificeerd. Dit is dus geen Kwalitatieve linkbuilding.

Voor meer informatie over wat Google beschouwt als een link scheme, zie de documentatie hier. In deze stap wilt u alle links documenteren die afkomstig zijn van een enkel IP-adres, en beoordelen of de mix van links van goede kwaliteit is of niet. U kunt dit doen met Majestic’s rapportage. Het resultaat van alle stappen in dit vier-stappen-proces zal u laten zien welke domeinen “slechte” domeinen zijn om links van te hebben, en dan zult u beslissen hoe ze vervolgens aan te pakken.

Hoe om te gaan met slechte links?

U heeft nu een goed beeld van het volume en de kwaliteit van uw backlink profiel – wat nu? Soms kan deze volgende stap in het proces lang en methodisch zijn, aangezien u geen controle heeft over wie naar uw site linkt. Maar er zijn een paar manieren om de links die u kwijt wilt op te ruimen.

Neem contact op met de webmaster van de site die naar u linkt. Stel een sjabloon samen dat je gebruikt voor de webmaster van elke site, en vraag om de link te verwijderen of te nofollowen, afhankelijk van de ernst van de link. U zult dit meerdere keren willen proberen.

Huur een bureau in om uw links op te schonen. Er zijn bureaus die gespecialiseerd zijn in link audits rond Kwalitatieve linkbuilding en het snoeien van de backlinks van uw site voor u. Dit bespaart u tijd en middelen. Dit bespaart u tijd en middelen.
Gebruik Google’s disavow tool. Google geeft webmasters een tool om te gebruiken als laatste redmiddel om links die naar hun sites wijzen te verwijderen. Google was zeer specifiek over hoe en wanneer dit hulpmiddel te gebruiken, en u kunt de richtlijnen hier lezen.

Hier is een video van Google’s Matt Cutts die uitlegt hoe de disavow tool werkt: Ik hoop dat dit link audit proces u helpt uw site gezond te houden en uw links in uw voordeel te laten werken. Vergeet niet dat een linkaudit een tijdrovend proces kan zijn, maar het is de moeite waard om proactief te zijn in plaats van te wachten tot u te maken krijgt met een penalty die u hoe dan ook in hetzelfde proces zal katapulteren.