Linkbuilding analyse

Linkbuilding analyse, veel mensen hebben er reeds over gehoord maar weten niet onmiddellijk wat het betekend. Voordat wij beginnen met een linkbuilding project voor onze klant voeren we eerst een Linkbuilding analyse uit met andere woorden gaan we de activiteiten en de concurrentie van de website van onze klant onderzoeken.

Door een Linkbuilding analyse tot te passen kunnen we bepalen welke zoekwoorden belangrijk zijn om te boosten tijden onze campagne.

Linkbuilding analyse verkrijgen

Het is niet eenvoudig om een Linkbuilding bureau te vinden die een Linkbuilding analyse aanbied. Wij doen dit wel!

Meer dan 100 bedrijven in Vlaanderen en Nederland maken van onze Kwalitatieve linkbuilding  gebruik. Wij werken met vate prijzen per maand, onze klanten krijgen alleen links op zeer relevante websites, we bouwen sterke homepage links in combinatie met blogs. Vraag vandaag nog een Linkbuilding analyse aan en contacteer ons voor meer info.

Onze prijzen – Werken met een jaarovereenkomst

De websites waar wij links op plaatsen worden stuk voor stuk door ons zelf ontwikkeld. Iedere backlink staat op een zeer relevant website. De websites hebben een DA tussen 40 en 60, een DR 30 plus en TF van 30 plus. Al de links die we plaatsen voor onze klanten zijn van hoge kwaliteit en volledige 100 % Spam Proof.

Linkbuilding Bestellen

Kwalitatieve linkbuilding

Welke tools gebruiken wij?

De beste linkbuilding- en backlinkanalysetools zullen ons helpen om links naar uw doelwebsites gemakkelijker te beheren en te ontwikkelen.

Wij maken dagelijks gebruik van:

1. SEMrush
2. Ahrefs
3. Majestic
4. Moz Pro
5. Serpstat

Waarom heb je linkbuilding nodig?

Link building is een hoofdbestanddeel geworden van zoekmachine optimalisatie (SEO) campagnes, niet in het minst omdat Google oorspronkelijk een op links gebaseerde zoekmachine was met zijn (on)beroemde PageRank alogrithme. Hoewel Google en andere zoekmachines nu rekening houden met andere belangrijke factoren als onderdeel van hun ranking criteria, zoals menselijke gebruikersgegevens en semantische verwerking, blijft linkbuilding een hoeksteen van elke goede SEO campagne.

Vroeger probeerden SEO’s links overal vandaan te halen, door ze te ruilen, te kopen en zelfs te hacken. Tegenwoordig gaat het bij het belang van links echter minder om het aantal links, maar meer om het aanbieden van nuttige links die voordelen opleveren voor de gebruiker, zoals mensen aanmoedigen om door te klikken voor meer informatie of voor kortingen op een nuttig product.

Dit betekent dat linkbuilding nu veel meer gericht is op het direct genereren van verkeer, wat betekent dat je gerichte gebruikers moet vinden in reeds bestaande verkeersstromen die gerelateerd zijn aan jouw behoeften. Deze handmatig vinden is een uitdaging, maar gelukkig zijn er geautomatiseerde tools die kunnen helpen bij het identificeren van websites en webpagina’s die relevant kunnen zijn voor uw eigen behoeften, en dus de moeite waard zijn om achteraan te gaan voor een relatie.

Link building blijft hard werken en gemakkelijke short cuts zullen waarschijnlijk geen significante voordelen opleveren. Maar als u nuttige linkbronnen kunt identificeren, hebt u een kans om uw producten/diensten/merk onder de aandacht te brengen van mensen die u anders misschien moeilijk zou kunnen bereiken, wat uw marketingefficiëntie helpt verbeteren en uiteindelijk zelfs uw positie op de ranglijsten van zoekmachines.

Hier zijn dan de beste link building en Linkbuilding analyse tools die momenteel beschikbaar zijn.

1. SEMrush

SEMrush Linkbuilding analyse tool biedt een toonaangevend SEO platform dat ook rijk is aan talloze tools, en er is ook een speciale sectie hiervan voor linkbuilding.

Net als bij soortgelijke platforms is er een sectie voor concurrentie-analyse, waarmee u domeinen kunt vergelijken, hun backlink-profielen kunt bepalen, en op zoek kunt gaan naar potentiële link building doelen van deze. Dit wordt geleverd via een rapport met potentiële domeinen voor link building doeleinden.

Echter, SEMrush komt ook met een speciaal gereedschap voor het verbeteren van uw link building. Dit omvat de mogelijkheid om de link building voortgang van andere domeinen te controleren, met inbegrip van nieuwe en verwijderde backlinks. U kunt er ook voor kiezen om backlinks te bekijken voor een specifieke periode, met inbegrip van wanneer specifieke backlinks werden gewonnen of verloren.

Dit alles komt bovenop de mogelijkheid om linken naar domeinen te identificeren en een idee te krijgen van hoe gezaghebbend een verwijzend domein is. U kunt ook filteren op type backlink, evenals op ankertekst. Er is ook een tool om te bepalen welke pagina’s de meeste backlinks hebben, inclusief de mogelijkheid om deze te sorteren op domein, subdomein, of URL.

Het resultaat is de mogelijkheid om een hele reeks gedetailleerde metrieken toe te passen om de sterkte van backlinks van concurrenten te bepalen, alsook de mogelijkheid om te identificeren op bron en type om potentiële link building doelen van uw eigen te identificeren.

Het enige negatieve is dat met zo veel SEO tools ingebouwd in het SEMrush platform, nieuwe gebruikers zich overweldigd kunnen voelen door het aantal beschikbare opties.

Over het geheel genomen biedt SEMrush een zeer krachtig platform dat het mogelijk maakt voor een breed scala van zeer gedetailleerde backlink analyses om te helpen met het opbouwen van uw eigen link building profiel.

Ahrefs

Ahrefs Linkbuilding analyse tool biedt een uitgebreide SEO toolkit die een aantal belangrijke functies bevat om te helpen met link building campagnes.

Een daarvan komt onder de Content Explorer tool, die u toelaat om diepere inzichten in uw eigen website inhoud te krijgen, alsmede reverse-engineering van concurrerende websites. Als onderdeel hiervan bent u in staat om te zoeken naar een relevant trefwoord of onderwerp en gebruik te maken van de “Highlight unlinked domains” om websites te selecteren die nuttige en waardevolle bronnen van links zouden kunnen zijn. Door prioriteit te geven aan deze websites als link building doelen wordt het vinden van bronnen veel gemakkelijker.

Daarnaast kunt u dezelfde functie gebruiken om te zoeken op uw eigen merknaam, om te zien welke websites u wel vermelden maar niet naar uw website linken. Dit stelt u in staat om uit te reiken en te zien of u kunt regelen om een nuttige link ingevoegd – hetzij een directe, een speciale promotionele aanbieding, of zelfs een affiliate link als nodig.

Een andere belangrijke optie voor link building komt als onderdeel van de meer agressieve concurrerende onderzoekstool in de Ahrefs Site Explorer. Niet alleen kunt u hiermee een schatting maken van organisch en betaald verkeer naar websites van concurrenten, maar u kunt ook een profiel maken van de linkbronnen. Door te kijken naar deze, moet u in staat zijn om primair doelen te identificeren voor link verzoeken zoals zojuist vermeld, om te helpen bij het opbouwen van uw eigen website profiel.

Net als bij SEMrush, is Ahrefs zo’n uitgebreid platform dat nieuwe gebruikers een tijdje nodig kunnen hebben om te wennen aan welke tools ze eigenlijk moeten gebruiken.

Over het geheel genomen is Ahrefs een zeer op links gebaseerd SEO-platform waarmee u zorgvuldiger kunt kijken naar het linkprofiel van uw eigen website, inclusief het zoeken naar gebroken links, evenals het zoeken naar extra linkbronnen om uw linkprofiel te versterken. Hoewel er andere waardevolle functies aan Ahrefs, de link building aspect maakt het bijzonder krachtig.

3. Majestic

Majestic Linkbuilding analyse tool is een ander groot SEO platform dat een rijke toolkit heeft, met een aantal belangrijke functies gericht op het uitbreiden van link building campagnes.

Om te beginnen kunt u hun Site Explorer gebruiken om belangrijke concurrenten te identificeren en ze te volgen, inclusief hun backlinks. Dit zal u helpen link mogelijkheden te ontdekken, zodat u doelen kunt bepalen voor uw eigen campagne. Maar daar houdt het niet op, u kunt deze links analyseren op onderwerp, kwaliteit, taal en een reeks andere filters.

De Link Context tool kan nog meer nuttige informatie verschaffen over deze backlinks, zodat u kunt bepalen welk formaat deze links hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld nagaan of het om redactionele links gaat of om links die deel uitmaken van een directory. Bovendien kunt u de positie van een backlink op een pagina controleren, bijvoorbeeld of deze hoog of in de voettekst staat, en ook de context van links ontdekken, bijvoorbeeld of deze zich binnen een tekstblok bevindt, tussen afbeeldingen, of deel uitmaakt van een algemene lijst met links.

Het resultaat van deze gecombineerd met andere tools op het Majestic platform kan echt diepe informatie mining mogelijk maken, niet alleen over links van concurrenten, maar ook de bronnen en soorten links die ze hebben, waardoor u niet alleen hun context kunt beoordelen, maar ook kunt laten zien hoe u kunt proberen een deel van hun linkprofiel te kopiëren of imiteren, zelfs met behulp van dezelfde bronnen, als de kwaliteit het de moeite waard maakt.

Al met al is Majestic een zeer krachtig SEO platform en hun backlink tools zorgen voor een uitstekende en diepe reeks inzichten in het linkgedrag van concurrenten, die u kunt gebruiken voor uw eigen linkbuilding campagnes.

 

Moz Pro

Moz Pro Linkbuilding analyse tool biedt een reeks SEO-tools als onderdeel van zijn platform, waaronder speciale linkanalysetools voor zowel uw eigen website als die van concurrenten.

Net als bij andere grote platforms, bevat Moz Pro een link verkenner waarmee u een volledige backlink controle kunt uitvoeren van zowel uw eigen website als websites van concurrenten. Het biedt echter niet alleen statistieken over volume, maar ook in termen van domein autoriteit, ankertekst en meest waardevolle pagina’s om u te helpen uw SEO en linkbuilding campagnes beter vorm te geven.

Er is ook een functie waarmee u de voortgang van uw linkbuilding kunt bijhouden, door doelen in te stellen en plaatsingen bij te houden, evenals het analyseren van algemene resultaten. U kunt meerdere resultaten aanmaken en controleren wanneer links zijn geplaatst. Aangepaste drop-downvelden maken het gemakkelijker om deze campagnes te volgen.

Naast het toekennen van een autoriteitsscore aan domeinen en pagina’s, biedt Moz Pro ook een spamscore, zodat u slechte links kunt identificeren, waarmee u kunt proberen ze te verwijderen, of anders gewoon vergelijkbare eigenschappen kunt vermijden. Dit is een nuttige functie voor het bepalen van de potentiële waarde van doellinks en dus linkdoelen.

Samenvattend, Moz Pro is weer een perfect capabel SEO platform dat een nuttige reeks tools biedt, en hun link building toolkits zijn geen uitzondering, vooral met de mogelijkheid om te monitoren wanneer uw inhoud links wint of verliest en met filters op datum beschikbaar.

5. Serpstat

Serpstat Linkbuilding analyse tool biedt een eenvoudig en makkelijk te gebruiken SEO platform met een aantal handige tools, waaronder een set specifiek voor backlink analyse.

Met behulp van deze tool kunt u een algemeen overzicht krijgen van het aantal backlinks naar een specifiek domein en/of subdomein dat wordt bijgehouden. Wanneer u dit toepast op uw eigen website kunt u ook een idee krijgen van nieuwe en verloren backlinks, waardoor u een beter beeld krijgt van het linkprofiel van uw website. U kunt deze bekijken als een lijst, samen met details zoals of de links follow of nofollow zijn, evenals hoeveel andere uitgaande links er zijn naar andere pagina’s of domeinen in de nabijheid, evenals de taal.

Net als met andere tools kunt u ook de backlinks van concurrenten volgen om niet alleen te zien van welke bronnen ze links krijgen, maar ook de meest recente links. Daarnaast is er een scoresysteem voor het beoordelen van de waarde van brondomeinen om zo een beter idee te krijgen van de linkwaarde.

Er zijn ook hulpmiddelen om dieper in te gaan op het linkprofiel van uw eigen website, zoals de populairste pagina’s en hoeveel pagina’s en domeinen naar hen linken, vergelijkbaar met de informatie die u vindt in de Google Search Console.

Hoewel Serpstat niet zo uitgebreid of complex is als sommige van de andere link building analyse platforms die hier worden besproken, geeft het een goed algemeen overzicht dat voor de meeste mensen geschikt zou moeten zijn. Waarschijnlijk eerder gunstig voor kleine bedrijven dan voor SEO-bureaus, is het een toegankelijke en prijsconcurrerende tool die het overwegen waard is.