Linkbuilding kosten

Linkbuilding kosten gezocht? Wat zijn de prijzen ongeveer om aan linkbuiling te doen.

De kosten voor het genereren van een afzonderlijke link kunnen variëren van € 10 tot meer dan € 500 per link, afhankelijk van de branche waarin u actief bent. Een gebruikelijk budget voor een linkbuildingcampagne is tussen de € 300 en € 1000/maand, vaak gekoppeld aan contentmarketingactiviteiten.

Linkbuilding kosten 2022

Maar als je Googelt op iets als “Linkbuilding kosten”, ben je misschien binnengekomen met de vraag hoeveel je iemand moet betalen om handmatig links voor je te genereren. Dit antwoord is anders, en kan u vaak op het verkeerde pad brengen.

Linkbuildingexperts.be is team van 10 SEO-georiënteerd minkbuilding é SEO specialisten dat duizenden links per maand verzorgd voor klanten in binnen en buitenland. Linkbuilding is wat we doen, en als onderdeel van dat proces keren we eigenlijk klanten af, omdat ze ze niet handmatig zouden moeten genereren … of de ROI is er niet.

De waarde van links voor uw website

Handmatig linkbuilding is niet voor elk bedrijf, omdat de kosten van het doen van het misschien niet hoog genoeg om het nastreven van het rechtvaardigen zijn. Dat betekent niet dat links geen waarde hebben, het is gewoon dat je nodig hebt om ze te genereren op verschillende manieren om positieve ROI te zijn.

De manier waarop we dit bij Linkbuildingexperts.be  berekenen is door te kijken naar de maandelijkse verkeerswaarde op Ahrefs van de winnende website in uw verticaal, en dit dan te delen door het aantal koppelende hoofddomeinen die het heeft. Dit vertelt ons de gemiddelde maandelijkse waarde van een link voor een website die het meeste verkeer wint.

Wij werken met enkele pakketten

linkbuilding kosten

Wilt u meer links? Contacteer ons dan voor een aangepaste offerte.

 


Gemiddeld, hoe hoger het aantal levenslange links, hoe moeilijker het is om links te genereren.

Dit betekent dat als het aantal €5.000 is en hoger, het bijna altijd een goed idee om een aantal handmatige link building activiteit hebben als het is onwaarschijnlijk merk of secundaire marketing activiteiten zou kunnen genereren genoeg links om uw site te dragen op zijn eigen. Als het aantal € 4.000 is of minder, betekent dit dat je moet worden het genereren van links organisch, of moeten worden om een positief rendement op de investering te genereren. Een tegenvoorbeeld hiervan zou Facebook zijn, naar wie zo vaak gelinkt wordt gezien hun merksterkte dat hun levenslange linkwaarde slechts € 45 bedraagt.

In het middengebied zou je idealiter een hybride strategie hebben waarbij je handmatig links genereert naar je meest waardevolle pagina’s, en ook passieve links genereert via ranking. Je zou ook inhoud die links genereert op een natuurlijke manier hoger kunnen laten scoren via manuele link building. Deze mix zal vaak eindigen met levenslange link waarden meer in het midden bereik van deze metrieken.

Hier zijn een aantal levenslange link waarde varieert en de verwachte strategieën uit elk:

€ 6.000 + Lifetime Link Waarde: Handmatig linkbuilding nodig om te winnen.
€2.000-€6.000 Lifetime Link Waarde: Link building is belangrijk, maar zou idealiter deel uitmaken van een hybride strategie gebaseerd op het genereren van links naar passieve link assets, en handmatige links naar de belangrijkste pagina’s op de site.
<€2,500 Lifetime Link Waarde: Links moeten worden gegenereerd door middel van ranking. De meeste aandacht moet gaan naar het verhogen van de link velocity door meer en/of betere inhoud.

De kosten van handmatige linkbuilding

Dus … als je weet dat je handmatige links nodig hebt, hoeveel moet je verwachten te betalen per resultaat? Zoals hierboven vermeld, als uw lifetime link waarde scheef in de € 10.000 + bereik, zou ik verwachten dat kwaliteit links te kosten rond de €600 – € 1.000 + te genereren op een gemiddelde.

Dit komt omdat deze nummers komen voor in verticals waar het moeilijk is om ze te genereren als gevolg van de commerciële associatie met hun onderwerpen, zoals juridische, verzekeringen, en credit cards.

Hoe verder naar beneden uw levenslange link waarde, hoe minder je moet verwachten te betalen. U zult vaak geassocieerd worden met consumentvriendelijke verticals in deze ruimtes, en het zal ook makkelijker zijn om af en toe organische links te genereren. In verticals met €6.000-€ 11.000 levenslange link waarden, moet u verwachten ergens tussen de $ 600-$ 800 gemiddeld te betalen.

Als je onder de €6.000 en dichter bij de € 3.000 of € 2.000, het antwoord is eigenlijk dat je moet niet nadenken over de kosten van een link op alle. Links moeten een bijproduct zijn van andere activiteiten (zoals SEO-gerichte content marketing), en je moet in plaats daarvan de kwaliteit van die activiteit meten als een indirect signaal van de waarde van je links.

Wat rekenen verkopers van manuele links?

Er zijn linkbuilding verkopers die u in rekening brengen voor eenmalige links. Deze zullen meestal worden gegenereerd door middel van een van de twee processen, gastberichten of betaalde links … en soms beide.

Dit is echt de enige manier waarop 95% van de bedrijven links kunnen genereren, tenzij er inhoud aan verbonden is. Dit betekent dat de kosten meestal gestandaardiseerd zijn, en vaak zal je eindigen in de $500-$1,000 range, afhankelijk van de link autoriteit, actuele kwaliteit, en etc.

Wij zijn bevooroordeeld bij Linkbuilding experts omdat wij bijna altijd links genereren via gehoste inhoud on-site. Wij geloven in dit model omdat het u toelaat om vaker passieve links te genereren, evenals secundaire zo niet primaire KPI’s zoals directe verkoop.

Onze ervaring is dat de levenslange linkwaarde via dit model zo laag kan zijn als 250 dollar voor alleen de links, en dat is nog voor alle secundaire voordelen die contentmarketing heeft.

Voeg daarbij het feit dat links gekoppeld aan inhoud – organisch gegenereerd – zeker zijn wat Google verkiest te belonen, en je bent all-in hard ingedrukt om de off-page route te rechtvaardigen als je alle feiten in overweging neemt.

Hoe denken over Link Building kosten

Om samen te vatten, de kosten van link building komt neer op het voordeel links hebben voor u, en hoe moeilijk het is om links te genereren in uw specifieke verticale.

Als u de wiskunde op levenslange link waarde doet, zult u vaak vinden dat het betalen van iemand €500-€1,000 voor een handmatige link zonder andere KPI’s geen zin heeft.

Dat is waarom u die berekening zou moeten maken, of iemand vragen die er goed in is, voordat u links nastreeft die eigenlijk geen echte waarde voor u hebben.

Verward door de wiskunde? Bekijk onze linkbuilding mogelijkheden en neem contact op voor een gratis beoordeling van de waarde die links en content voor u hebben. Een van de dingen waar we het meest trots op zijn is dat we alleen werken met klanten waarvan we zeker weten dat we een significante ROI kunnen genereren.