Linkbuilding strategie

Linkbuilding strategie 2022. Wilt u krachtige backlinks voor uw website opbouwen?  Dan bent u op de juiste plaats. U zult genieten van onze uitvoerbare link building strategieën. Onze SEO en linkvuilding strategieën werken echt. U zal snel een boost zien in Google als je met ons samenwerkt.

Linkbuilding is en blijft belangrijk. Maar elke links is niet goed! Wat voor soort links met je hebben en welke tools je kunnen helpen de efficiëntie te verbeteren en meer backlinks te verdienen in 2022. Wij vertellen het.

Linkbuilding strategie 2022

Wat is Link Building? Link building is de praktijk van het verwerven van hyperlinks (backlinks) van andere relevante en gezaghebbende websites naar uw eigen website. Het doel is om Google te vertellen dat uw website een betrouwbare bron van informatie is en ervoor te zorgen dat uw webpagina’s goed scoren op de zoekresultaten pagina’s voor relevante zoekwoorden.

Waarom is Link Building zo belangrijk?

U heeft waarschijnlijk gehoord dat backlinks goed zijn voor SEO voordelen. Ze zijn een van de ranking factoren die Google gebruikt om de autoriteit en geloofwaardigheid van uw webpagina’s te evalueren. Als gezaghebbende websites naar uw bron linken, vertelt dit Google dat uw pagina waardevolle informatie weergeeft en dat uw website betrouwbaar is.

U kunt backlinks zien als stemmen. Hoe meer links van hoge kwaliteit er naar uw website verwijzen, hoe hoger u zult scoren in Google, wat u zal helpen meer organisch verkeer naar uw website te leiden.

Meer backlinks (stemmen) = hogere rangschikking Relevante websites ⇒ Uw website links (stemmen)

Google richt zich echter op de kwaliteit van links (en niet alleen op de kwantiteit ervan).
Als u goed wilt scoren in de SERP’s, moet u links van hoge kwaliteit bouwen die bijdragen aan de geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van uw website.

Wat voor soort links moet je bouwen om je SEO te verbeteren?

Voordat we duiken in de Linkbuilding strategie die u moet gebruiken in 2022, is het belangrijk om te begrijpen wat voor soort links u moet bouwen voor uw website.

Dus, hier is wat een link goed maakt (van hoge kwaliteit):

Autoriteit van het verwijzende domein en de pagina
Links van websites met een hoge autoriteit hebben een grotere invloed op de zoekresultaten dan links van pagina’s met een lage autoriteit.

Heeft de pagina die naar uw website linkt een hoge autoriteit?
Als dat zo is, zal het meer autoriteit (PageRank) doorgeven aan uw webpagina en u helpen uw zoekresultaten te verbeteren.

U kunt de pagina autoriteit van elke URL gemakkelijk controleren met behulp van tools zoals Ahrefs en Semrush.

Ook de algemene domeinautoriteit van de verwijzende bron heeft een invloed op de kwaliteit van de link.

Bijvoorbeeld, het verwerven van een backlink van Forbes zal meer waarde opleveren dan het verwerven van een link van Quora of een blog zonder naam.

Nogmaals, zowel Semrush als Ahrefs komen van pas wanneer u de domein autoriteit (DA) of domein rating (DR) van een domein wilt controleren.

Semrush’s Backlink Analytics dashboard toont de verdeling van uw verwijzende domeinen door hun domein autoriteit score.

Linkbuilding strategie

Relevantie van de verwijzende website

Als het gaat om de kwaliteit van links, is een andere factor die van belang is, de relevantie. Als u een website heeft over car wash diensten, zou het dan zinvol zijn om een link te krijgen van een website met een hoge autoriteit in het digitale marketing domein?

Niet echt. De sleutel tot het bouwen van waardevolle links is het verkrijgen van een link van gezaghebbende websites die nauw verwant zijn aan uw website en niche.

Plaatsing van de link

Een andere factor die van invloed is op de kwaliteit van een backlink is de plaatsing of positie op de pagina. Is uw link opgenomen in een stuk inhoud? Of, is het ergens begraven in de voettekst, zijbalk, auteur bio, of gegevensbronnen?

Links in voetteksten en zijbalken zijn niet zo waardevol als contextuele links die zijn opgenomen in de inhoud van een pagina. Daarom moet u ernaar streven om in-contextlinks te verkrijgen vanuit de hoofdtekst van een webpagina of blogbericht. Mijn website heeft 91% contextuele links, wat zeker bijdraagt aan mijn zoekresultaten en organisch websiteverkeer.

Ankertekst

Ankertekst is het woord of de zin waarboven uw link is geplaatst. Google gebruikt ankertekst om te begrijpen waar de gelinkte pagina over gaat. Dit betekent dat uw ankertekst relevant moet zijn voor de inhoud van uw webpagina. Het gebruik van exact match ankertekst of ankertekst boordevol trefwoorden wordt echter als spam beschouwd. Samen met de anchor-tekst, moeten de woorden en zinnen rond uw link ook relevant zijn voor waar uw pagina over gaat.

Nofollow vs. Dofollow Links

Websites kunnen een “nofollow”-attribuut (rel=”nofollow”) aan uw link toevoegen, waarmee u Google vertelt geen PageRank of link juice aan de gelinkte pagina door te geven. Het is vergelijkbaar met Google te vertellen de twee websites niet te associëren vanuit het oogpunt van ranking.

Het is duidelijk dat dofollow links meer waarde hebben dan nofollow links, omdat ze autoriteit (PageRank) en betrouwbaarheid aan uw webpagina doorgeven.

Andere veelgebruikte link-attributen zijn:

Rel=”gesponsord”: Dit geeft aan dat er voor de link is betaald en dat deze geen link juice of PageRank mag doorgeven.
Rel=”UGC”: Het geeft aan dat de link afkomstig is van user-generated content (UGC) zoals commentaren en forums en dat deze gemanipuleerd zou kunnen zijn door de doelwebsite.
De link building strategieën die ik gebruik hebben me geholpen veel dofollow links op te bouwen, die 54% van mijn totale backlinks uitmaken.

Een hoger percentage dofollow links wordt beschouwd als een teken van een solide linkprofiel.

In het volgende deel van dit artikel zal ik de ethische, white hat Linkbuilding strategie delen die mij hebben geholpen een geweldig linkprofiel op te bouwen. Dus, blijf op de hoogte om te leren hoe u het succes van mijn link building strategie te repliceren voor uw website in 2022.

Besteed je linkbulding uit aan ons team

Linkbuilding strategie

Meest effectieve link building strategieën voor 2022

Nu u weet hoe u de kwaliteit van een link kunt bepalen, is het tijd om te beginnen met het bouwen van links van hoge kwaliteit naar uw eigen site.

Laat me je helpen op weg te gaan door mijn bewezen Linkbuilding strategie met je te delen.

Creëer deelwaardige inhoud

Het is geen geheim dat het creëren van goede, deelbare inhoud de sleutel is tot het verdienen van backlinks van hoge kwaliteit. Als je wilt dat bloggers, uitgevers en andere merken een link naar je website plaatsen, moet je iets maken dat “link-waardig” is.

Het klinkt misschien als iets wat je al een miljoen keer online hebt gehoord, maar er zijn niet veel mensen die je vertellen hoe je het eigenlijk moet doen en wat voor soort inhoud je moet maken.

Dus, laat me je laten zien hoe je deelbare inhoud te creëren met real-life voorbeelden van hoe anderen zijn het gebruik van deze Linkbuilding strategie.

Curate industrie statistieken

Mensen en merken linken vaak terug naar onderzoeken, enquêterapporten en lijstartikelen die industrie-relevante statistieken, trends en voorspellingen verzamelen.

Bijvoorbeeld:

Mediakix, een influencer marketing bureau, publiceert regelmatig onderzoeksrapporten die statistieken en trends bevatten met betrekking tot influencer marketing.

alle merken, marketeers en uitgevers, waaronder ikzelf, citeren vaak hun bevindingen in blogberichten, social media-posts en andere inhoudswerken. Meestal krijgt de website ook een backlink naar zijn resource pagina.

Het verzamelen van dergelijke industriële rapporten en statistieken is een van de gemakkelijkste manieren om automatisch backlinks op te bouwen zonder extra inspanningen.

Echter, het uitvoeren van een enquête en het samenstellen van het rapport kan tijdrovend zijn.

Maak infographics en andere visuele elementen

Hoe vaak heeft u al verwezen naar een grafiek, diagram of infographic om complexe processen te begrijpen?

Visuals maken het eenvoudiger om ingewikkelde informatie te consumeren, en daarom zijn ze supergemakkelijk om naar te linken.

Wanneer u een krachtige infographic, grafiek, of een andere visuele asset maakt om nuttige informatie te verstrekken, verhoogt dit uw kansen op het verwerven van meer links. Veel van deze links kunnen komen van websites met een hoge autoriteit in uw niche en bijdragen aan het verbeteren van uw zoekresultaten.

En het beste deel?

De meeste links zullen worden gemaakt door mensen die uw infographic direct op hun website hebben geplaatst en terug hebben gelinkt naar uw site als de bron. Je hoeft ze niet eens te benaderen.

Het enige wat u hoeft te doen is onderzoek doen naar een onderwerp dat relevant is voor uw niche, een infographic ontwerpen, en deze publiceren op uw eigen website. Zorg ook voor een embed code, waarmee andere websites en uitgevers uw infographic gemakkelijk kunnen delen op hun sites.

Natuurlijk kunt u nog een stapje verder gaan om uw infographic te promoten en te gebruiken om links naar uw website op te bouwen.

Benieuwd hoe?

U kunt uw infographic delen op sociale media met een link naar uw infographic post. Je kunt ook bloggers en redacteuren van toppublicaties in je niche benaderen om je infographic te delen.

Het indienen van infographics bij publicaties is een andere effectieve link building tactiek.

Ik heb ook een lijst samengesteld van websites die infografieken kunnen indienen en die je de kans geven om je infografiek opnieuw te publiceren om het bereik ervan te vergroten en een backlink voor je eigen site op te bouwen. Je kunt de lijst hier bekijken.

Ontwikkel nuttige tools die relevant zijn voor uw branche
Naast statistieken, case studies, en visuele middelen, trekken tools ook links aan van tientallen bronnen op een natuurlijke manier.

Als u een nuttige tool voor uw branche lanceert, is de kans groot dat merken en professionals uit de branche deze zullen gebruiken en erover zullen praten. Dit betekent dat je meer backlinks zult krijgen.

Maak diepgaande gidsen

Het Semrush Content Marketing onderzoek dat in de bovenstaande sectie werd aangehaald, toonde ook aan dat artikelen van meer dan 7000 woorden 4x meer verkeer en 1,5x meer shares (links) genereren dan artikelen van gemiddelde lengte (900-1200 woorden).

“How-to” artikelen en diepgaande gidsen, zoals deze, ontvangen ook 1,5x shares (links).

Dat komt omdat zulke lange content stukken lezers een enorme hoeveelheid informatie op één plek geven, waardoor ze de go-to bron voor dat specifieke onderwerp worden.

Maak gebruik van blogs op andere websites

Gast blogging is een van de meest populaire Linkbuilding strategie tot op heden.

Afbeelding Bron

Maar de juiste aanpak van gastplaatsing is veranderd. Als u SEO-waarde wilt halen uit gastbloggen, moet u Linkbuilding strategie en authentiek zijn in uw aanpak.

Je kunt niet langer een oké bericht schrijven voor een niet-gerelateerde website om een backlink te krijgen en hopen dat je zoekmachine rankings verbeteren. Op die manier kom je zeker nergens.

Als u backlinks van hoge kwaliteit, hogere zoekresultaten, meer organisch zoek- en verwijzingsverkeer en meer gekwalificeerde leads wilt verkrijgen, moet u dat doen:

Kies je gastplaatsing websites selectief. Zorg ervoor dat ze relevant zijn voor uw niche en een hoge domein autoriteit (DA) hebben.
Kies onderwerpen die relevant zijn voor het publiek van de website, die nog niet behandeld zijn op de website, en die gerelateerd zijn aan waar u het beste in bent.
Creëer een uniek stuk inhoud dat mensen kan helpen om iets beter te doen. Deel je persoonlijke ervaringen en bewezen methodes die echt werken.
Voeg een link toe naar uw bron die meer waarde toevoegt aan het onderwerp. Focus niet op linkbuilding. Focus op het leveren van waarde.

We weten hoe moelijk het is om blogs te ter verkrijgen op andere relevante websites. Besteed je linkbuilding aan ons uit en wij zorgen ervoor.

Contacteer ons voor vrijblijvende info.