Linkbuilding tips en tricks

Linkbuilding tips en tricks gezocht? Als je zoekt naar link building tips, krijg je meestal een lange lijst van vermoeide oude technieken die iedereen al kent. Het is gemakkelijk om te raden dat je moet Google “Keyword + Write For Us” of kijken naar hoog-ranking sites in uw doel niche en schraap hun backlinks. Wat je echt nodig hebt is een lijst met inventieve tips die je nog niet eerder hebt geprobeerd.

Linkbuilding tips en tricks van onze experts

Omdat ik sinds 2004 betrokken ben geweest bij het bouwen van backlinks en een link building service run vanuit Vlaanderen, ken ik de technieken die weinigen ooit op algemene lijsten hebben gezet.

Duik er dus in, en ik zal enkele van de innovatieve strategieën delen die we gebruiken om de beste kansen voor linkbuilding te ontdekken, en vervolgens te werken om die links van hoge kwaliteit veilig te stellen. Deze tips vallen uiteen in drie gebieden:

Het vinden van de juiste sites om links van te verdienen (met aanbevelingen voor specifieke tools die wij geweldig vinden)
Outreach en communicatie
Het meeste halen uit uw in-inhoudelijke links

Wij bieden dagelijks Linkbuilding tips en tricks aan en plaatsen dagelijks backlinks voor onze klanten uit Vlaanderen en Nederland. Deze backlinks komen op zeer relevante websites met een hoge DA, DR en TF waarde, zodat onze link building diensten zijn succesvol met Google. Het eindresultaat is hogere trefwoord rankings voor uw website, het verhogen van de zichtbaarheid en klikken omdat weinig mensen ooit doorklikken zoekresultaten op een maar de eerste pagina van de SERPs.

Linkbuilding specialist voor Vlaanderen en Nederland

Het is heel eenvoudig om Linkbuilding tips en tricks te vinden maar het is niet eenvoudig om een Linkbuilding specialist te vinden die sterke backlinks aanbied. Wij kunnen dit wel, onze websites die we gebruiken voor linkbuilding zijn allemaal DA 50 plus, DR 30 plus en een TF van 30. Links op deze websites worden door Google sterk gewaardeerd.

Meer dan 100 bedrijven in Vlaanderen en Nederland maken van onze dé diensten van Linkbuilding specialist gebruik. Wij werken met vaste prijzen per maand, onze klanten krijgen alleen links op zeer relevante websites, we bouwen sterke homepage links in combinatie met blogs. Probeer vandaag onze Kwalitatieve linkbuilding uit en contacteer ons voor meer info.

Onze prijzen

De websites waar Linkbuilding specialist links op plaats worden stuk voor stuk door ons zelf ontwikkeld. Iedere backlink staat op een zeer relevant website. De websites hebben een DA tussen 40 en 60, een DR 30 plus en TF van 30 plus. Al de links die we plaatsen voor onze klanten zijn van hoge kwaliteit en volledige 100 % Spam Proof.

 

Linkbuilding Bestellen

Linkbuilding tips en tricks

Link building strategieën: het vinden van de juiste sites om links van te bouwen

1. Kijk verder dan uw concurrenten voor mogelijkheden
Veel link builders raden u aan om de backlinks van uw concurrenten te bekijken voor inspiratie; maar heeft u er al eens aan gedacht om de backlink profielen te bekijken van de sites die naar hen linken?

Ga in het konijnenhol! Bekijk de backlink profielen van de sites die linken naar uw concurrenten, bekijk dan de backlink profielen van de sites die linken naar hen, enzovoort.

link building strategieën-backlink onderzoek tool
Enkele geweldige tools hiervoor zijn Ahrefs, Majestic SEO en Moz Link Explorer. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar u boort een voorraad verse siteopties aan om te onderzoeken als u deze methode gebruikt.

2. Graaf diep in de link building tools van Ahrefs
Ahrefs is een zeer handig stukje gereedschap voor linkbuilding, en er zijn veel verschillende manieren om er het beste uit te halen.

De oplossing heeft verschillende tools die u kunnen helpen bij het vinden van backlinkkansen van hoge kwaliteit. Het biedt ook veel filters, zodat u de juiste sites voor uw backlinkprofiel kunt vinden.

Om te beginnen kunt u de Keyword Explorer tool gebruiken om geassocieerde zoekwoorden te vinden die andere hooggeplaatste pagina’s in uw niche in hun inhoud verwerken.

link building strategieën met behulp van keyword research tools
Deze trefwoorden kunnen elke fase van uw proces informeren; als u niet veel vreugde krijgt met uw belangrijkste trefwoorden, of u heeft alle opties uitgeput, kunt u geassocieerde trefwoorden gebruiken om meer sites te vinden.

U kunt dan uw nieuwe trefwoorden in Ahrefs’ Content Explorer plaatsen om pagina’s te vinden die uw gekozen onderwerp bespreken en goed scoren voor de trefwoorden waar u zich op richt.

Linkbuilding tips  link building strategieën met behulp van ahrefs content explorer
Vervolgens kan je de Link Intersect tool gebruiken om sites te vinden die linken naar je nieuwe targets maar nog niet linken naar jouw site – nog niet!

link building strategieën met behulp van ahrefs link intersect
Tot slot, een van de meest ingenieuze manieren om Ahrefs te gebruiken als een van uw linkbuilding strategieën is om de Site Explorer te bekijken om groeiende pagina’s te zien. Door gebruik te maken van de “Top content” sectie, kunt u de pagina’s zien op elke doel-URL of de site van de concurrent die het snelst groeien.

U kunt zich dan richten op de sites die naar hen linken, en ook kijken of u hun aanpak kunt emuleren. Bijvoorbeeld, als uw concurrent is het stimuleren van veel verkeer naar een nieuw persbericht of aankondiging, dan kunt u deze aanpak te nemen in uw digitale marketing strategie.

Zoals u kunt zien, is Ahrefs een favoriete tool van mij. Mijn team en ik gebruiken het veel bij het bouwen van backlinks en het vinden van spannende nieuwe mogelijkheden voor onze klanten en onze eigen site.

3. Zie wat sites rang op BuzzSumo
Een andere geweldige tool die je kan helpen geweldige sites te vinden voor je link building strategie is BuzzSumo.

Met behulp van BuzzSumo’s Web Content search tool, kunt u top-performing content vinden die rankt voor uw doel trefwoorden en zinnen.

link building strategieën beste link building tools
De site toont u de betrokkenheid die de inhoud kreeg op een reeks van platforms, evenals zijn eigen metric, “Evergreen Score.”

Linkbuilding tips  en link building strategieën buzzsumo evergreen score

De Evergreen Score is BuzzSumo’s unieke waarde, gegeven aan elk stuk content op basis van de engagement en backlink verdiensten 30 dagen na publicatie. Dit is een indicatie dat de content waarde blijft bieden wanneer het niet meer nieuw is.

Hoe meer engagement het stuk krijgt, hoe meer evergreen – dat wil zeggen, voortdurend relevant – BuzzSumo het stuk vindt.

Met behulp van deze score en de andere engagement informatie van BuzzSumo, kunt u sites vinden die blijvende en boeiende content publiceren in uw niche.

U kunt deze informatie ook gebruiken voor outreach: u kunt de inhoud benadrukken als een goed presterend stuk en een vergelijkbaar onderwerp voorstellen om het succes te evenaren.

4. Bekijk je organische concurrenten op SEMrush
SEMrush is een andere veelzijdige tool die ik graag gebruik om link building mogelijkheden te vinden. Met tientallen nuttige tools en analytics te bieden, zijn er tal van manieren waarop je SEMrush kunt gebruiken bij link building.

Een goede manier om te beginnen is om je organische concurrenten te vinden en dan hun backlinks te onderzoeken. Je zou zelfs kunnen overwegen om naar hen uit te reiken als je in een “sharing is caring” soort markt zit!

Om je organische concurrenten te vinden, kun je je site in de “Domein Overzicht” sectie plaatsen, en dan de Organisch Onderzoek inzichten bekijken die de tool kan bieden. De tool zal je veel verbazingwekkende inzichten geven in je organische rankings, inclusief je belangrijkste organische concurrenten.

Linkbuilding tips  link building strategieën met behulp van semrush voor link building

U kunt dan exporteren deze gegevens als een CSV en werken door de sites, de beoordeling van de koppeling domeinen en andere inzichten.

Met behulp van deze aanpak, kunt u verzamelen ladingen van gegevens en potentieel vinden duizenden potentiële backlinking mogelijkheden.

5. Vertrouw nooit alleen op één metriek
Er zijn massa’s SEO metrieken – het lijkt wel of bijna elke tool op de markt er minstens één heeft! Elke metriek vertegenwoordigt iets anders, of het nu gaat om het totale aantal backlinks of de kwaliteit van de inhoud.

Bij het opbouwen van backlinks, moet je rekening houden met een reeks van metrieken, waaronder verkeer. Je moet op zoek naar een metriek die zich richt op hoe waarschijnlijk een pagina is om te rangschikken in top SERPs, zoals Moz’s Domain Authority. U zou ook een metriek kunnen overwegen die zich richt op de kwaliteit van de sites die linken naar uw gekozen domein, zoals Majestic SEO’s Trust Flow.

Linkbuilding tips  moz domein autoriteit score

Het is duidelijk dat deze bedrijven ons niet precies vertellen hoe ze hun scores berekenen, anders zouden we ze kunnen kopiëren. Dus je moet objectief zijn en een combinatie van metrieken gebruiken om sites te beoordelen. Als u zich op één enkele metriek concentreert zonder deze volledig te begrijpen, dan zou u waardevolle kansen voor linkbuilding kunnen mislopen.

Overigens vonden wij bij UK Linkology dat geen van de huidige meeteenheden ons voldoende vertrouwen kon geven om een site te accepteren of af te wijzen. We hebben dit verholpen door onze eigen formule te creëren die gebruik maakt van statistieken op domeinniveau zoals Moz DA en deze combineert met organisch verkeer en keyword-metriek. (U kunt hier meer lezen over hoe we onze M-Flux metriek hebben ontwikkeld en gebruiken).

6. Denk als een bezoeker
Naast statistieken, moet u ook rekening houden met de menselijke aanpak met uw linkbuilding strategieën.

Voordat u zich vastlegt op een site als linkbuilding doel, zorg ervoor dat u er naar kijkt als een website bezoeker. Open de site en kijk of het lijkt alsof er een echt persoon mee verbonden is.

Heeft de site een aanwezigheid in de sociale media? Is de inhoud leesbaar? Gebruiken ze generieke stockafbeeldingen of unieke foto’s?

Als je denkt dat de site eruit ziet als een PBN (private blog network), dan is de kans groot dat het er een is. Lezers en zoekalgoritmes zullen het ook merken, dus vermijd het ten allen prijze.

Linkbuilding tips  Linkbuilding strategieën voor outreach en communicatie

7. Gebruik Facebook’s “Over” sectie om e-mailadressen te vinden
Het vinden van e-mailadressen kan lastig zijn, en iedereen weet dat contactformulieren niet de beste zijn als je op zoek bent naar mogelijkheden voor linkbuilding.

Dus, hoe kun je e-mailadressen vinden als ze niet op de contactpagina staan? Hoewel tools zoals Hunter.io kunnen helpen, zijn er eenvoudigere en soms snellere manieren, vooral als je geen pro-plan hebt en geen gratis cheques meer hebt!

Vaak hebben bedrijven een e-mailadres vermeld in het gedeelte Over hun Facebook-pagina. Je hoeft niet eens ingelogd te zijn op Facebook om hier toegang toe te hebben – de meeste bedrijfspagina’s zijn zichtbaar voor iedereen!

Linkbuilding tips  en link building strategieën hoe vind ik e-mailadressen op facebook

Kijk bij Contactgegevens, onder het kopje Bedrijfsinfo, om een e-mailadres te vinden. Meestal stuurt deze e-mail u rechtstreeks naar de online redacteur of het marketing team, zodat uw e-mail bij uw doelgroep terecht komt!

8. Wees niet bang om op te volgen
Het is niet zeuren als het voor een goed doel is. Wees nooit bang om follow-up e-mails te sturen naar je doelwebsites.

Vaak vinden mijn team en ik dat follow-up e-mails eigenlijk de hoogste respons krijgen! Misschien hebben ze je eerste e-mail gemist of zijn ze hem vergeten, maar een follow-up is moeilijker te negeren.

In de regel geven we twee of drie follow-ups. Als er daarna geen reactie meer is, betekent dat meestal dat ze je haten, of dat de e-mail niet regelmatig wordt gebruikt.

Probeer een alternatief contact te vinden, en als dat niet werkt en je hoort nog steeds niets, schrijf die site dan af als een verloren zaak. Verspil niet te veel tijd aan sites die je negeren, en concentreer je in plaats daarvan op het vinden van spannende nieuwe mogelijkheden en het omgaan met de sites die wel reageren.

9. Personaliseer uw outreach templates met unieke inzichten (niet alleen hun naam)
Sjablonen besparen u tijd, maar u kunt ze op een kilometer afstand herkennen! Dus, terwijl je een sjabloon zou moeten gebruiken, moet je ervoor zorgen dat het kan worden gepersonaliseerd voor je doelgroep.

Die personalisatie kan zo simpel zijn als het toevoegen van de naam van de ontvanger en het samenvoegen van de naam van hun site in de e-mail. Maar u kunt hulpmiddelen voor het verzenden van e-mails gebruiken, zoals Mailshake, om uw sjabloon massaal te mailen en daarbij ook persoonlijke informatie op te nemen.

Naast namen moet je proberen een uniek inzicht in hun site toe te voegen. Als je bijvoorbeeld toegang hebt tot SEO tools zoals Ahrefs en SEMrush, dan kun je die gebruiken om de top-ranking pagina’s te zien. Je kunt dan vermelden dat je iets soortgelijks wilt maken of de stijl van die post wilt evenaren om nog meer verkeer voor hen te verdienen.

De meeste site-eigenaren zullen weten dat je op zoek bent naar een backlink, maar ze zullen bereid zijn om te helpen als ze denken dat ze iets uit de deal kunnen halen. Dus, je moet ze de voordelen laten zien van het werken met jou. Als ze die niet zien in je eerste e-mail, dan zullen ze het waarschijnlijk niet vragen.