Tips om tijd te besparen op het vlak van linkbuilding

Linkbuilding is een soort online marketing die al meer dan 20 jaar bestaat, maar nog steeds ontzettend relevant is. Voor veel mensen is het nadeel echter dat linkbuilding veel tijd in beslag neemt. Daarom vind je in deze blog wat tips om tijd te besparen op het proces van linkbuilding voor je bedrijf.

Je linkbuilding uitbesteden

De eerste tip die we je mee willen geven is om je linkbuilding uit te besteden. De reden om dit te doen is dat je hierdoor je tijd vrijmaakt voor andere marketingactiviteiten of kerntaken van je bedrijf. Vanzelfsprekend dien je een betrouwbare partij te vinden waaraan je je linkbuilding kunt uitbesteden. Gelukkig zijn er met bedrijven als Internet Impact meer dan genoeg opties waar je optimaal van profiteert, waardoor dit allemaal binnen mum van tijd geregeld is.

Speciale tools gebruiken

Gebruik ten tweede speciale tools zoals Ahrefs. Hoe deze tools je helpen met het besparen van tijd? Je vindt onder andere sneller relevante linkpartners, analyseert sneller wat je concurrenten doen en houdt beter bij wat de status is van je backlinks. Je hebt hierbij talloze programma’s die je linkbuildingproces een stuk efficiënter maken. De tijden van handmatig zoeken zijn voorgoed voorbij met linkbuilding tools!

Kwaliteit boven kwantiteit qua backlinks

Verder is het aan te raden om voor kwaliteit boven kwantiteit te gaan qua backlinks. Waarom je hiermee tijd bespaart? Je hoeft minder vaak aanvragen te doen bij sites en vaak krijg je sneller een reactie terug van hoog rankende sites als je aanbod van een hoge kwaliteit is. Bovendien zijn kwalitatieve backlinks een stuk efficiënter qua tijd doordat ze een veel groter effect op je SEO-ranking hebben dan een groot aantal minder waardevolle links.

Gastbloggen

Tevens zal gastbloggen je veel tijd besparen met linkbuilding. Je hoeft dan immers niet meer specifiek een budget in de gaten te houden als je voor bepaalde sites gratis wat artikelen schrijft. Dit houdt ook in dat je meer winst overhoudt per linkbuilding klant die je hebt, of dat je juist voor je eigen bedrijf voor andere marketingkanalen wat meer budget overhoudt. Een goed geschreven gastblog kan tevens aanzienlijke traffic naar je eigen site leiden en nieuwe bezoekers aantrekken op een relatief efficiënte wijze.

Bestaande content recyclen

Het recyclen van bestaande content kan een slimme manier zijn om de levensduur van je inspanningen te verlengen en meer waarde uit je bestaande materiaal te halen zonder heel veel tijd te investeren. Het betekent simpelweg dat je oudere blogposts, infographics of video’s een frisse draai geeft en ze opnieuw onder de aandacht brengt. Misschien kun je een populaire blogpost bijwerken met de nieuwste informatie en statistieken, of een reeks social media posts maken van een oude uitgebreide gids. Het grote voordeel is dat je niet steeds opnieuw het wiel hoeft uit te vinden; je benut wat je al hebt en maakt het relevant voor je huidige publiek.

Comments are closed.