Nóg 5 tips om veilig op vakantie te gaan

Nóg 5 tips om veilig op vakantie te gaan

Het is alweer bijna vakantie en aangezien de hoeveelheid inbraakpogingen in de zomer de laatste jaren toeneemt zetten wij van Slotenmaker Zaandam ons ervoor in om te voorkomen dat u het slachtoffer van inbraak wordt. In de vorige editie van onze ‘veilig op vakantie’ blog hebben we het gehad over modern hang- en sluitwerk en andere soorten inbraakbeveiliging. Maar er zijn meer dingen die u kunt doen om uw huis met een veilig gevoel te verlaten. Daarom hebben wij nóg vijf van de meest effectieve manieren voor u uitgezocht om met een veilig gevoel uw huis te verlaten.

#1 Geen gelegenheid voor dieven

Vlak voordat u op vakantie gaat dient er nog even goed gecheckt te worden of alle ingangen van uw huis correct gesloten of op slot zijn. Uit cijfers van het CBS blijkt dat veruit de meeste inbraken gepleegd worden doordat er een ingang niet goed afgesloten was. Een meerpuntssluiting zou dit probleem definitief oplossen, want daarmee kunt u alle sloten in huis eenvoudig en snel sluiten.

#2 Slimme verlichting

Slimme verlichting zorgt ervoor dat uw lampen aanspringen wanneer het donker wordt buiten, en weer uitgaan wanneer er geen licht meer nodig is. Licht in huis is de meest effectieve manier om een inbreker te laten denken dat er iemand thuis is. En over slimme producten gesproken: met een smart lock van Slotenmaker Zaandam maakt u het nog een stuk makkelijker voor uzelf. Zo kunt u bijvoorbeeld een melding op uw telefoon krijgen wanneer uw voordeur wordt geopend.

#3 Kerntrekbeveiliging

Kerntrekken (ook wel de Bulgaarse methode genoemd) is in de laatste jaren een enorm populaire inbraakmethode geworden omdat een inbreker met deze techniek in een kwestie van minuten uw slot open kan breken. Als u nog geen kerntrekbeveiliging in uw buitendeuren heeft dan raden wij sterk aan om dit aan te schaffen.

#4 Verstop spullen van waarde

Er is natuurlijk altijd nog een mogelijkheid dat onze tips niet werken en een hardnekkige inbreker toch bij u over de vloer komt. Daarom kunt u, voor alle zekerheid, uw meest waardevolle spullen in huis verstoppen op een plek waar een dief niet zo snel zal komen. Wij kunnen u niet vertellen waar u deze spullen precies moet verstoppen, want niemand kent uw huis zo goed als uzelf.

#5 Vergeet de auto niet

Als u met het vliegtuig, de trein of met vrienden op vakantie gaat, of natuurlijk een gezin heeft dat meerdere auto’s bezit, dan laat u ook een auto achter als u op vakantie gaat. Ook dit is een gevoelige plek voor inbraak. Menig dashboard-radio of navigatiesysteem is in de laatste jaren al meegenomen omdat de auto wekenlang zonder eigenaar geparkeerd stond. Haal alle waardevolle spullen uit de auto en parkeer de auto niet op een opvallende plek. Schaf desnoods ook raamfolie aan zodat niemand kan zien wat er zich in uw auto bevindt.

Comments are closed.